GastroReality

GastroReality

Balaton Lelle kisvendéglő

2019. június 05. - GastroReality

Nem emlékszem a nevére , rég volt.

Családi vállalkozás, ismerős ajánlott oda, bár ne tette volna. Tipikus út szél kocsma + konyha.
Már az információ is érdekes volt, kisegítő szakácsot kerestek. Amikor leértem, mondták, hogy a fő szakács felmondott, szóval én leszek az. Mondom most végeztem a szakács sulival. Mindegy hagyjuk is.

Tehát, koszos rendezetlen konyha, honfoglalás korabeli berendezés , stb.
Az udvaron a fagyasztó láda benne minden szar amit nem szabadna fagyasztani. Legérdekesebb amit találtam a fagyasztó ládában az a paprika és paradicsom fel karikázva, több tacskós kék csíkos bevásárló szatyorba bele téve és úgy fagyasztva. Először is a zöldségnek nem tesz jót ha le van fagyasztva mert magas a víz tartalma és a víz ha megfagy ki kristályosodik és a zöldség állaga romlik. Másrészt magas a fertőzés veszély a magas víz tartalom miatt is. Ha látta volna az ÁNTSZ-es ellenőr ott helyben faszra húzzák az idiótát. Ja igen mert jött a telefon előre, hogy melyik nap fognak jönni, persze akkor nagy pánikban kibaszatta velem az összes szaros fagyasztott zöldséget. Nem jött végül, de legalább eltűnt a zacskós fagyasztott fos.
Akkor nézzük a higiéniát. Ez egy kisvendéglő, ahol a tulaj rendszeresen a meleg szarig benyalt a vendégeknek (főleg németek voltak), és elvárta, hogy 10 perc alatt dobjam össze a rendelt ételt.
Ennek az lett az eredménye, hogy a főnök asszony bejött a konyhába "besegíteni" húst sütött stb. Ja igen nagyon pörgött, leejtette a nyers húst a földre meg leborított pár dolgot. Ezzel nincs is baj legjobbakkal is előfordul, hogy a pörgésben történik néhány baki, de ilyenkor ha az étel beszennyeződik akkor az kuka. Otthon még elmegy, hogy lemossuk mert nem vállalunk másért felelősséget. De az az iq császár úgy ahogy volt, vissza dobta a kontaktgrillre a húst és sütötte tovább. Az a fajta "tisztaság" rá jellemző volt.

Nézzük amikor a német muskotályos bort kért, épp nem volt. Azt mondja a főnök asszony akkor csinálunk. Erre én, hogymi? Volt valami alsó soros csövesbora az a jó minőségű csavaros kupakos. 3 dl-es pohárba töltött félig, azt jól becukrozta és beverte a mikróba. Aztán összekeverte egy kancsó borral. Ezt a "minőségi" táj jellegű szutykot szolgálta fel. Ja igen 10 percnyire volt egy bolt, mondtam neki, én inkább átszaladnék egy üveg borért. 
Nem volt jó neki.
Volt még néhány összezördülésünk de semmi komoly. Ez a nő mindent megtestesített abban amit utálok a magyar vendéglátósokban.

Erről ennyit, 9 nap után haza mentem inkább.

Gastro Paraszt.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastroreality.blog.hu/api/trackback/id/tr9414879758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása